blog banner
← Tilbake

Unngå dette strømsparetiltaket

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Reduserer du temperaturen på varmtvannsberederen, øker du risikoen for oppblomstring av legionella!

I disse strømsparetider så anbefaler vi ikke husholdninger å skru ned varmen på varmtvannsberederen, med mindre du har en smart varmtvannsbereder fra Høiax, her kan du lese hvorfor:

Dusjen hjemme er sannsynligvis den mest vanlige smittekilden for legionærsykdom i Norge. Her kommer enkle råd som bør følges for å redusere faren ytterligere.

Det anbefales at termostaten på varmtvannsberederne settes til 75 °C og at det varme vannet sirkuleres i vannsystemene fire ganger i året. Ved denne temperaturen vil legionella bakteriene dø raskt og gi god sikkerhet mot legionellabakterier.

Dersom varmtvannsberederen har vært skrudd av i kortere eller lengre tid, må det ikke brukes vann derfra til dusjing før vanntemperaturen har nådd opp til 75 °C.

Høiax anbefaler ikke temperaturer under 60 °C på grunn av økt risiko for oppblomstring av legionella.

Invisterer man i en moderne Smart varmtvannsbereder som Høiax CONNECTED så har denne automatisk Legionellaprogram innebygget.

Det vil si at varmtvannsberederen registrerer kontinuerlig vanntemperaturen i tanken. Dersom temperaturen går under 65 °C starter en tidsmåling. Dersom temperaturen er under 65 °C i den tid som er satt i appen (2-8 uker, kan velges av kunden selv), vil legionella programmet starte automatisk kl 02.00 på natten. I appen kan man se hvor lang tid det har gått siden forrige legionella hemmende temperatur (>65 °C) og hvor lang tid det gjenstår til neste gang Legionella programmet skal kjøres.

Kilde: www.hifi.no og Høiax AS

Kjøp din nye bereder hos www.badnett.no

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen

Tett do

En tett do kan være et mareritt, men Trondheim Rørvakt AS fikser det raskt med spesialverktøy og høytrykksspyling. Profesjonell hjelp for tette doer i Trondheim!

Author

Magnus Oldervik

Daglig Leder

Tett vask på kjøkken?

Fett samler seg i kjøkkenvasken fordi det størkner når det avkjøles. Når fett fra matlaging, som olje eller smør, helles i vasken, kan det virke flytende i starten. Men når det møter kaldt vann eller kalde rør, størkner det og fester seg til innsiden av rørene. Over tid kan dette føre til opphopning av fett, som til slutt kan tette rørene helt. Fettet fungerer også som en magnet for andre matrester og skitt, noe som forverrer problemet. For å unngå dette, bør man alltid la fett avkjøles og kaste det i søpla i stedet for å helle det i vasken.

Author

Magnus Oldervik

Daglig Leder