blog banner
← Tilbake

Rørleggeren forklarer hva som er lov å gjøre selv og ikke

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Vi skjønner at det kan være fristende å forsøke å spare penger ved å utføre visse enkle rørleggeroppgaver i hjemmet ditt selv. Noen ganger kan dette være helt greit, forutsatt at du har nødvendig verktøy og kompetanse. Likevel, når det kommer til oppgaver som nevnes nedenfor, kan du raskt finne deg selv i en knipe hvis du prøver å takle rørleggerarbeid uten profesjonell assistanse.

Hvilke oppgaver kan du håndtere selv? Noen enkle rørleggeroppgaver som du kan vurdere å gjøre selv inkluderer:

  • Bytte ut dusjhoder
  • Installere et system for enklere hagevanning
  • Bruke avløpsåpnere som Plumbo for å løse opp tette rør
  • Grave en grøft for å lede overflødig grunnvann vekk fra plenen

For mer komplekse rørleggeroppgaver er det imidlertid best å kontakte en profesjonell rørlegger.

Ikke ta unødvendige sjanser Selv om visse rørleggeroppgaver kan virke ukompliserte, kan mange boligeiere støte på problemer i etterkant.

For eksempel, hvis noe går galt eller det oppstår en feil i rørsystemet ditt som senere krever gyldig forsikring, kan du ende opp med å måtte dekke store kostnader hvis forsikringsselskapet oppdager at en ikke-fagperson har utført arbeidet som førte til feilen.

Problemer kan også oppstå når du ønsker å selge boligen din. Ethvert arbeid som ikke er utført av en lisensiert rørlegger eller som er feilaktig, må rettes opp av en profesjonell rørlegger før en potensiell kjøper overtar boligen. Denne ekstrakostnaden havner som regel på din regning.

Det er en ironi i at folk som forsøkte å spare penger ved å unngå å kontakte en rørlegger til slutt ender opp med å måtte betale enda mer for å rette opp i problemene de skapte.

Søk hjelp fra en erfaren rørlegger Generelt sett vil jeg sterkt anbefale at du alltid konsulterer en lokal rørlegger for assistanse i stedet for å prøve deg på "enkle reparasjoner" på egen hånd. Dette sikrer at arbeidet utføres i henhold til bransjestandarder, og at eventuelle kostnader vil være dekket av forsikringen hvis uforutsette problemer skulle oppstå.

For profesjonell rørleggerhjelp i Trondheim, kan du kontakte Trondheim Rørvakt AS på telefonnummer 98899189. De vil kunne hjelpe deg med alle dine rørleggerbehov.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen