blog banner
← Tilbake

Reduserer du temperaturen på varmtvannsberederen, øker du risikoen for oppblomstring av legionella!

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Trondheim Rørvakt - Din partner for trygg og pålitelig vannforsyning!

Visste du at dusjen hjemme ofte er den mest vanlige smittekilden for legionærsykdom i Norge? Men frykt ikke, det er enkle trinn du kan følge for å redusere denne faren og samtidig sikre deg og din families helse.

Vi anbefaler at termostaten på varmtvannsberederen settes til 75 °C og at det varme vannet sirkuleres i vannsystemene fire ganger i året. Dette er en effektiv måte å bekjempe legionellabakterier på, da de dør raskt ved denne temperaturen.

Men hva om varmtvannsberederen har vært skrudd av i kortere eller lengre tid? Da må du være ekstra forsiktig. Det er viktig å vente til vanntemperaturen når 75 °C før du bruker vann fra den. Og her kommer Trondheim Rørvakt inn i bildet!

Vi anbefaler sterkt ikke å senke vanntemperaturen under 60 °C, da dette kan øke risikoen for legionellabakterier. Men det er her Høiax CONNECTED, vår moderne Smart varmtvannsbereder, trer inn med sin innovative løsning. Den har automatisk Legionellaprogram innebygget.

Med Trondheim Rørvakt og Høiax CONNECTED kan du være trygg. Den kontinuerlig registrerer vanntemperaturen i tanken. Hvis temperaturen går under 65 °C, starter en tidsmåling. Hvis temperaturen forblir under 65 °C i den valgte perioden (2-8 uker, som kan tilpasses av deg), vil legionellaprogrammet automatisk kjøre kl. 02.00 om natten. I vår app kan du enkelt overvåke tiden som har gått siden forrige legionellahemmende temperatur (>65 °C) og tiden igjen til neste gang Legionellaprogrammet skal kjøres.

Så, hvorfor ikke ta det første skrittet mot en tryggere vannforsyning med Trondheim Rørvakt og Høiax CONNECTED? Besøk vår nettside på www.trondheimrorvakt.no for mer informasjon om våre tjenester og produkter.

Kilde: www.hifi.no og Høiax AS

Beskytt helsen din og nyt trygg dusjing med Trondheim Rørvakt og Høiax CONNECTED!

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen