blog banner
← Tilbake

Når man man bytte varmtvannsbereder?

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Stort strømforbruk på gamle beredere

Det er allment kjent at eldre varmtvannstanker forbruker betydelig mer strøm enn deres nyere motparter. Dette fører til en betydelig økonomisk fordel over tid, da det reduserer strømregningen betraktelig. Ifølge beregninger fra Enova utgjør oppvarming av vann eller varmtvannstank omtrent tyve prosent av din totale strømregning. Ved å erstatte en gammel, strømslukende varmtvannstank med en nyere modell, kan du redusere varmetapet med så mye som 50 prosent.

Varmtvannberederen har en levetid

Våre dyktige rørleggere i Trondheim Rørvakt AS anbefaler sterkt å bytte ut varmtvannstanken før den når slutten av sin levetid. Å stå uten varmtvann en helg, i ferien eller en sen kveld er sjelden en hyggelig opplevelse. Å kontakte rørleggervakt i løpet av høytider eller i helgen kan også bli en dyr affære, og det kan være utfordrende å finne en elektriker til oppgaven hvis det skulle være nødvendig.

Det er også viktig å være oppmerksom på akutte vannlekkasjer. Med tiden kan komponenter som blandeventilen, varmekolben og sikkerhetsventilen på varmtvannstanken bli slitte. Selv om rustfrie ståltanker har en forventet levetid på 20 år, betraktes varmekolber, blandeventiler og sikkerhetsventiler som slitedeler og har kortere levetid enn selve tanken. Hvis du har hatt varmtvannstanken i 15 til 20 år, bør du være forberedt på å måtte bytte ut disse komponentene.

Rørleggervakt i Trondheim

Vi oppfordrer alle våre kunder til å vurdere disse faktorene nøye for å oppnå kostnadsbesparelser, komfort og pålitelighet når det gjelder varmtvannssystemet. Hos Trondheim Rørvakt AS bruker vi OSO SAGA varmtvannstanker som oppfyller de nye EU-kravene som ble innført i 2017. Du kan kontakte vår rørleggervakt på telefonnummer 98899189 for å få hjelp med dine varmtvannsbehov når som helst.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen