blog banner
← Tilbake

Kaster du dette i avløpet, kan du få ubehagelige og dyre overraskelser

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Ute av synet, men ikke av systemet

Kort sagt: Fett og matrester skal verken i vask eller toalett, da disse rørene går inn til ett og samme avløp. Kun toalettpapir skal kastes i toalettet.

Kaster du fett eller andre matrester i vasken/toalettet, vil fettet stivne i møte med kaldt vann eller kulde lenger ned i bakken. Matrestene kan feste seg i rørveggene. Dette hoper seg opp, og til slutt blir røret tett. Det som skal ut av rørene, kommer seg ikke ut. Som for eksempel kloakken, som da kommer i retur opp av sluket. Ikke særlig hyggelig.

Innbyggerne får regningen …

Kommunene bruker flere millioner årlig på å fjerne fett fra avløpsrørene – på innbyggernes regning. I tillegg til at eier selv må bekoste arbeid og opprydning når problemet oppstår. Helt unødvendige kostnader.

…og rottefest på kjøpet!

Som om ikke faren for kloakk søl og høye kostnader er nok, er kanskje den mest ubehagelige konsekvensen; rotter.

Visste du at rotter i avløpsnettet lever utelukkende av fett og matrester som kastes i avløpet? Og at ett rottepar og deres unger kan bli til 1000 nye rotter i løpet av ett år? Ingen mat – ingen rotter!

Skulle først problemet oppstå ikke nøl med å kontakte Trondheim Rørvakt AS. Som rørlegger i Trondheim har vi rask responstid fra oppdaget lekkasje til rørlegger er hjemme hos deg.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen