blog banner
← Tilbake

Ikke skru av varmtvannsberederen på hytta eller i fritidsboligen din

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Berederen bruker ikke mye strøm

Det er ikke nødvendigvis en betydelig besparelse å slå av varmtvannsberederen når du ikke er på hytta. Moderne varmtvannsberedere er godt isolert, og de holder temperaturen relativt godt, selv når de ikke er i bruk. Det er imidlertid viktig å merke seg at det kan være store forskjeller i isolasjonsevnen mellom eldre og nyere varmtvannsberedere. Dette kan være en god grunn til å vurdere å oppgradere til en ny, mer energieffektiv varmtvannsbereder.

Risiko for legionella bakterier

Hvis du likevel ønsker å redusere strømforbruket når hytta står tom, er det en bedre tilnærming å senke temperaturen på varmtvannsberederen til rundt 70°C når du ikke er til stede. Dette vil bidra til å unngå oppblomstring av legionella bakterier, som er viktig for helse og sikkerhet, i henhold til Folkehelseinstituttets (FHI) retningslinjer.

Vannet kan fryse

Det er viktig å være oppmerksom på at hvis du slår av varmtvannsberederen i lengre perioder, kan det være en risiko for at vannet fryser hvis det blir veldig kaldt på hytta om vinteren. Dette kan føre til skader på systemet og resultere i høyere kostnader enn å la berederen stå på en lavere temperatur når hytta ikke er i bruk.

Ta kontakt med Trondheim Rørvakt AS om du lurer på dette eller trenger hjelp med sjekk av ditt rørsystem.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen

Rørlegger

Hvilke rør ting kan man gjøre selv?

Jeg skjønner det kan være fristende å spare noe penger ved å gjøre de enkle rørleggerjobbene rundt i huset ditt selv. Noen ganger kan det være en god idé, hvis man har de rette verktøyene og evnene. Hvis vi ser bort ifra tingene som nevnes nedenfor, derimot, så kan du raskt få vann over hodet hvis du prøver å gjøre rørleggerjobbene uten profesjonell hjelp.

Author

Magnus Oldervik

Daglig Leder