blog banner
← Tilbake

Hva skal du gjøre når det oppstår en vannskade?

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Vannlekkasje hva gjør jeg?

Når en vannskade oppstår og vannet begynner å oversvømme boligen din, kan situasjonen være svært stressende, og det er viktig å handle raskt. Her er en oversikt over hva du bør gjøre når uhellet er ute:

  1. Steng hovedstoppekrana for å stoppe vannforsyningen.
  2. Dersom situasjonen er alvorlig og du trenger hjelp til å stoppe vannet, kan du kontakte Trondheim Rørvakt AS, som er tilgjengelige uansett tid på døgnet i Trøndelag og Trondheim. De er eksperter på rørleggerarbeid og kan bidra med nødvendige tiltak for å begrense skaden.
  3. Beveg deg raskt for å redde verdifulle eiendeler, som tre møbler og elektronikk som kan bli skadet av vann. Hvis vannet står oppover veggene, kan det også være lurt å koble ut sikringene.
  4. Forsøk å fjerne så mye vann som mulig for å minimere skaden. Sett ut bøtter og bruk håndklær eller annet tilgjengelig materiale for å tørke opp. Vær imidlertid forsiktig for å unngå kontakt med avløpsvann eller flomvann, da dette kan være forurenset.
  5. Meld umiddelbart fra til forsikringsselskapet ditt, enten via telefon eller ved å fylle ut skademeldingen på deres nettsider. Hvis du bor i et borettslag eller sameie, må du også informere styret, som vil ta kontakt med forsikringsselskapet på dine vegne.
  6. Forsikringsselskapet vil sende en fagperson på befaring til ditt hjem for å vurdere skadeomfanget og taksere skaden. De kan også hjelpe deg med å finne kvalifiserte håndverkere som kan utføre reparasjonene.
  7. Fagpersonen vil rapportere skadeomfanget til forsikringsselskapet ditt, som deretter vil ta kontakt med deg for å starte skadeoppgjøret.
  8. Mens du venter på reparasjon av skaden, er det lurt å sørge for god lufting for å redusere luftfuktigheten i boligen, da høy luftfuktighet kan føre til muggvekst.
  9. Husk å ta bilder av skadeomfanget, da dette vil være viktig for skadeoppgjøret med forsikringsselskapet.
  10. Hvis avløpsvann eller flomvann har vært involvert, må du grundig rengjøre berørte områder med et desinfiserende rengjøringsmiddel og bruke passende beskyttelsesutstyr.

Husk at Trondheim Rørvakt AS er der for å hjelpe deg med rørleggerbehovet ditt i Trøndelag og Trondheim, uansett tid på døgnet. Ta kontakt med Trondheim Rørvakt AS på 98899189

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen