blog banner
← Tilbake

Erstatte din gamle varmtvannsbereder

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Burde du pensjonere varmtvannsberederen din?

Mange nordmenn opplever vannskader hvert år på grunn av gamle varmtvannsberedere som lekker. Det er på tide å vurdere utskifting dersom din bereder har betydelig alder.

Ifølge Sintef har en varmtvannsbereder i rustfritt stål en forventet levetid på 20 år. Hvis din varmtvannstank har passert denne aldersgrensen, bør du vurdere å bytte den ut før den begynner å lekke. Det kan være en mye mer kostnadseffektiv løsning å bytte berederen i forkant.

En varmtvannsbereder har vanligvis en levetid på omtrent 20 år før den bør byttes ut. Etter denne tiden kan pakninger begynne å ryke, og komponenter som blandeventiler og varmekolbe når pensjonsalderen, noe som i verste fall kan føre til korrosjon og lekkasjer i varmtvannstanken.

Gamle varmtvannsberedere er også kjent for å være betydelige strømsluk. De har lavere isolasjonsevne og mindre effektive varmekolber sammenlignet med moderne enheter.

Plasseringen av varmtvannstanken er avgjørende for skadeomfanget

Skadens omfang avhenger av hvor varmtvannsberederen er plassert. Det ideelle er hvis berederen står i et våtrom med vanntett membran eller nær en sluk. Hvis den derimot er plassert i utilgjengelige områder som tak, skap eller usikrede rom som boder eller kjøkken, kan en lekkasje forårsake betydelig skade før du oppdager det. Sopp, mugg, vannskader og råte er vanlige konsekvenser av slike lekkasjer. Hvis varmtvannsberederen fortsatt må være i en slik ugunstig posisjon, kan en magnetventil monteres for å automatisk stenge vannet ved en lekkasje.

Spar tusenlapper

Selv om det kan være en betydelig investering å bytte varmtvannsbereder, kan det bidra til å redusere strømregningen din betydelig. Enova anslår at omtrent 20 prosent av strømregningen går til oppvarming av vann. Ved å erstatte en gammel, energisløsende bereder med en ny og mer effektiv modell, kan varmetapet reduseres med opptil 50 prosent.

For eksempel bruker den mest solgte varmtvannsberederen i Norge, som Trondheim Rørvakt AS tilbyr sine kunder (OSO), 35 prosent mindre energi enn eldre modeller. Dette betyr at en familie kan spare flere tusen kroner på strømregningen i løpet av få år ved å oppgradere til en ny varmtvannsbereder. Ønsker du å bestille en ny bereder nå? Trykk HER, så hjelper vi deg.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen