blog banner
← Tilbake

Dette gjør du når du har tett kloakk

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Kontakt oss på telefon 988 99 189. Vi tilbyr døgnvakt for rørproblemer!

Å oppleve kloakk i kjelleren kan føre til ubehag og ekstraarbeid. Økonomisk kompensasjon kan sjelden kompensere for de ulempene dette medfører. Heldigvis finnes det forebyggende tiltak du kan ta.

Dette problemet med kloakk i kjelleren har blitt stadig vanligere, spesielt på grunn av manglende vedlikehold av det kommunale ledningsnettet og påvirkningene fra klimaendringer. Spesielt når drensrør er koblet sammen med kloakksystemet fra huset, kan dette føre til overbelastning av eksisterende rør.

Er ditt rørsystem gammelt?

Det er avgjørende at rørledningene er moderne og i god stand. Hvis rørledningene er laget av utdaterte materialer som har nådd slutten av sin tekniske levetid, anbefales det å få en inspeksjon med rapport fra Trondheim Rørvakt AS. Hvis rapporten indikerer dårlig kvalitet, bør det tas nødvendige tiltak i rimelig tid, eller i det minste før det oppstår driftsproblemer. Vi er her for å hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra planlegging til utførelse.

Hvis ditt eget rørsystem er i god stand, men problemet skyldes kommunale ledninger, bør du kontakte kommunen eller vurdere å installere tilbakeslagsventiler i kjellergulvet eller utenfor huset (i en kum).

Vi bruker vann med høyt trykk, for å løse problemet.

Kloakkvann er som regel ikke verre enn andre typer vannlekkasjer, men det er enighet om at det er svært uhygienisk. Det er viktig å fjerne vannet, rense konstruksjoner og åpne vegger/gulv for å unngå følgeskader som for eksempel muggvekst. Bruk rikelig med rent vann, da dette ikke forverrer skaden. Vi kan også hjelpe med vannstøvsuging eller sette deg i kontakt med våre samarbeidspartnere som spesialiserer seg på vann- og avløpsskader. Vi plasserer også luftavfuktere ved større kloakk/vannskader for å begrense skadeomfanget.

Hvordan oppdage kloakkstopp?

Hvis du merker dårlig avløp og vann som ikke renner raskt nok i rørstammen, bør du vurdere å kontakte en rørlegger eller rense rørene selv. Når vann begynner å stige opp gjennom sluket i kjelleren, er det et klart tegn på at rørsystemet begynner å tettes. Det er viktig å kontakte en rørlegger før skaden blir omfattende. Ring oss på telefon 988 99 189, vi er tilgjengelige hele døgnet.

Hvilke tiltak forebygger tett avløp?

Unngå å helle fett i avløpet, da det kan stivne og tette rørene. Rens avløpet ved å kontakte Trondheim Rørvakt AS, og spar penger ved å gjøre det i løpet av normal arbeidstid. De største skadene oppstår ofte på grunn av tilbakeslag i hovedavløpssystemet under kraftig nedbør. Selv om dette ikke alltid kan unngås, kan du installere en tilbakeslagsventil for å hindre at kloakkvann strømmer tilbake i huset hvis du vet at avløpssystemet kan være sårbart for tilbakeslag. Hvis det kommer vann opp fra sluket i kjelleren, kan du midlertidig tette det med et håndkle og et lokk.

Etter en vannskade bør du alltid melde fra til forsikringsselskapet ditt, som vil registrere og vurdere skaden. Skadebegrensning bør starte umiddelbart for å sikre effektiv tørking eller fjerning i løpet av den første uken. Det anbefales å få fagpersoner med spesialkompetanse innen fukt i bygninger til å kartlegge skaden.

Kontakt en pålitelig rørlegger i dag! Trondheim Rørvakt AS, telefon 988 99 189.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen