blog banner
← Tilbake

Bytte dusjbatteri selv

Forfatter: Magnus Oldervik
Image

Slik bytter du dusjbatteri selv

1. Slå av vannet

Før du fjerner det gamle dusjbatteriet; finn hoved stoppekranen, eller steng avstengningsventilen, om ditt dusjarmatur har en slik.

2. Fjern det gamle dusjbatteriet

Når du har stengt av vannet, kan du fjerne det gamle dusjbatteriet. Løsne først mutterene, så rosettene. Sistnevnte kan med fordel gjenbrukes, dersom de er fine. Hvis du bytter rosetter, må du også legge et nytt lag silikon inn mot vegg.

TIPS! Det kan lønne seg å bruke to fastnøkler hvis mutterne sitter hardt. Bruk en til å holde imot, og en til mutterne. I tillegg er det lurt å skru vekselvis, for å unngå å skade kran eller beslag.

3. Monter det nye dusjbatteriet

Sett fiberpakninger eller gummipakninger på mutterne for å sørge for at det nye dusjbatteriet holder tett, og fest dusjarmaturet til beslagene med en fastnøkkel. Bruk en elektrikertape for ikke å ripe overflaten til det nye dusjarmaturet med fastnøkkelen.

Når du er ferdig kan du skru på vannet forsiktig, slik at du kan undersøke at det ikke kommer ut vann på steder hvor det ikke bør komme ut vann.

Kjøp ditt nye dusjbatteri hos www.badnett.no

Skulle du ønske å få besøk av en rørlegger i Trondheim, for å bytte ditt dusjbatteri. Ta kontakt med Trondheim Rørvakt for hjelp til å bytte dusjbatteriet.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen

Tett do

En tett do kan være et mareritt, men Trondheim Rørvakt AS fikser det raskt med spesialverktøy og høytrykksspyling. Profesjonell hjelp for tette doer i Trondheim!

Author

Magnus Oldervik

Daglig Leder

Tett vask på kjøkken?

Fett samler seg i kjøkkenvasken fordi det størkner når det avkjøles. Når fett fra matlaging, som olje eller smør, helles i vasken, kan det virke flytende i starten. Men når det møter kaldt vann eller kalde rør, størkner det og fester seg til innsiden av rørene. Over tid kan dette føre til opphopning av fett, som til slutt kan tette rørene helt. Fettet fungerer også som en magnet for andre matrester og skitt, noe som forverrer problemet. For å unngå dette, bør man alltid la fett avkjøles og kaste det i søpla i stedet for å helle det i vasken.

Author

Magnus Oldervik

Daglig Leder