blog banner
← Tilbake

6 tegn på at du har fryste rør

Forfatter: Magnus Oldervik
Image
  1. Ubehagelige lukter fra avløp og vannlås: Hvis du oppdager rare eller ubehagelige lukter som stammer fra avløpet og vannlåsen, kan dette indikere et potensielt problem med rørene dine. Det kan føles som en utedo-lukt og kan også skyldes opphopning av fett og hårrester i vannlåsen over tid.
  2. Lavt vanntrykk: Dersom vanntrykket i ditt hjem har blitt redusert betydelig, kan det være et tegn på delvis frosne rør. Dette hindrer vannet i å strømme fritt, noe som kan resultere i redusert vanntrykk i kraner og dusjer.
  3. Frost på rørene: Synlig frost på rørene, spesielt i kjelleren eller utendørs, indikerer at rørene kan være i ferd med å fryse. Det er viktig å isolere disse rørene for å forhindre at de fryser.
  4. Lavere vanntemperatur: Når rør fryser, kan dette påvirke vanntemperaturen i negativ retning. I tillegg, når vann fryser og blir til is, kan det øke rørets volum, noe som øker risikoen for rørbrudd når isen smelter igjen.
  5. Uvanlige lyder: Hvis du hører merkelige lyder, for eksempel fra vannklosettet når du skyller ned eller fra kranen når du åpner den, kan dette være et tegn på frosne rør. Dette kan skyldes isdannelse på innsiden av avløpsrørene, som begrenser luftstrømmen.
  6. Svulmende rør: Rør som har frosset og deretter tint kan svulme opp, og dette er et alarmerende tegn. Slike rør bør umiddelbart inspiseres av en profesjonell rørlegger, da de kan være i fare for å sprekke.

Hvordan tine fryste rør: For å tine frosne rør, er det lurt å øke temperaturen i rommet der rørene befinner seg. Dette kan oppnås ved å justere oppvarmingen i huset. Å sikre at kjelleren er tilstrekkelig oppvarmet om vinteren er spesielt viktig, da kjellere ofte er utsatt for kulde. Vær forsiktig når du bruker ekstra varme i nærheten av rør for å unngå brannfare.

Steng hovedkranen: En viktig skritt for å unngå skader er å stenge hovedkranen. Dette vil redusere trykket i rørene og minske risikoen for at frosne rør sprekker.

Når du trenger profesjonell hjelp: Hvis dine egne forsøk på å tine rørene ikke har lyktes, bør du kontakte en kvalifisert rørlegger. Rørleggere har effektive metoder for å tine fryste rør, for eksempel ved bruk av varm dampbehandling. Trondheim Rørvakt AS i Trondheim kan hjelpe deg med å håndtere slike situasjoner.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med utviklingen av vårt produkt, nyheter og eksklusive tilbud. Fyll inn din e-postadresse.

Nyeste fra bloggen